Sanoma en Talpa nemen SBS Nederland over

Sanoma en Talpa hebben samen SBS Nederland (met o.a. Net5, SBS6 en Veronica/Disney XD) overgenomen. Sanoma wordt voor 67 % en Talpa voor 33% eigenaar van SBS Broadcasting B.V. In België neemt Sanoma samen met Corelio en Wouter Vandenhaute & Erik Watté SBS België over. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit(NMa).

In Nederland is Sanoma marktleider in tijdschriften en digitale media met titels als AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl en Startpagina.nl. Door hier de TV kanalen van SBS aan toe te voegen, ontstaat een mediabedrijf dat informatie en amusement via verschillende mediatypen overbrengt naar de consument. De Talpa Media Group, de mediaholding van John de Mol, krijgt als ontwikkelaar en producent van content meer mogelijkheden om producten te leveren aan de drie TV-zenders van SBS Nederland.

Scroll naar boven