Broadcast graphics en videoplayout

Met onze eigen broadcast graphics en videoplayout machines kunnen we professionele graphics verzorgen voor internet en TV-uitzendingen. De machines zijn in wisselende configuraties te huur met meerdere inputs en outputs variërend van SD-SDI tot HD-SDI met frame gesynchroniseerde (alpha) Key en Fill, inclusief embedded audio. Hierdoor kunnen zowel het afspelen van video’s als het instarten van leaders, bumpers en titels met dezelfde machine afgehandeld worden op verschillende kanalen.

Alle professionele codecs als ProRes, DNxHD en DVCPROHD worden ondersteund evenals H.264 en talloze andere formaten. Voor het renderen van de graphics zoals titelbalken station-idents en bugs wordt een dedicated grafische processor aangesproken. De teksten van titels zijn on-the-fly aan te maken en worden live gerendered en meteen via de SDI kaart aangeboden als key (alphakanaal) en fill geschikt voor een downstream-keyer binnen een videoswitcher.

Alle kanalen zijn op te bouwen met meerdere lagen en daardoor is het mogelijk een compositie op te bouwen met diverse grafische elementen. Meerdere clients kunnen de video- en graphics server aansturen en daardoor is het mogelijk met meerdere operators te werken.

De machines zijn krachtig genoeg om meerdere high-quality video’s gelijktijdig af te spelen door o.a. het gebruik van meerdere processorkernen en een krachtige grafische processor. Audio kan embedded meegegeven worden of op losse aansluitingen AES/EBU of XLR.

In overleg kunnen we grafische componenten op maat maken en meteen inzetten voor Live Televisie- of internetuitzendingen zoals een Webcast, Webinar of Livestream.

De apparatuur is eenvoudig te bedienen en gebruik van de software is zonder licentiekosten. Het is nu niet meer nodig om dure titelgenerators met hoge licentiekosten aan te schaffen en specialisten deze te laten bedienen. Diverse evenementen en landelijke omroepen zijn u reeds voor gegaan, informeer naar de referenties en mogelijkheden voor uw project.

Neem nu contact op

Scroll naar boven