Wowza Transcoder – Live Audio & Video Transcoderen

Met een Wowza Transcoder is het mogelijk inkomende streams om te zetten naar meerdere output streams, bijvoorbeeld om een Adaptive Bitrate Stream te kunnen maken.
Daarnaast zijn er mogelijkheden om streams naar meerdere bestemmingen te sturen of met een andere audiospoor samen te voegen.
Het voordeel van deze werkwijze is dat er op locatie een minder snelle internetverbinding en een eenvoudigere encoder nodig is, er hoeft immers maar 1 stream verzonden te worden.

Wowza Transcoder inzetten voor transraten

Wowza Transcoder
Een typische setup waarbij een encoder één HD stream stuurt naar de Wowza Transcoder. De Transcoder zorgt voor transrating (omzetten naar meerdere onderliggende bitrates) en stuurt de streams daarna door naar een Content Delivery Network (CDN) zoals StreamZilla CDN.

Bestemmingen

Onze Transcoders kunnen alle streams naar meerdere bestemmingen sturen. Dit kan handig zijn als er verschillende groepen eindgebruikers zijn. Alle streams zouden bijvoorbeeld naar Jet Stream CDN verzonden kunnen worden om op de eigen website te plaatsen met adaptive bitrate. Daarnaast zou alleen de 720p versie ook naar Facebook en alleen de 1080p variant naar YouTube verzonden kunnen worden.
Als op locatie te weinig bandbreedte beschikbaar is kan de transcoder ook een stream doorsturen naar de fallback intake server.

De Transcoder kan doorsturen naar o.a. deze bestemmingen:

  • StreamZilla CDN
  • YouTube Live
  • Facebook Live
  • Wowza Streaming Engine
  • Elk CDN met RTMP ingest

Wowza Transcoder datacenters wereldwijd

Omdat livestreams over het publieke internet reizen is het belangrijk dat de intakeservers zo dicht mogelijk bij de projectlocatie staan. Hierdoor is de kans op verstoringen onderweg zo klein mogelijk.
Onze Wowza Streaming Engines draaien standaard in het Microsoft Azure datacenter in Noord Holland (West Europe). Dit is de ideale locatie voor projecten in en rond Nederland.
Als de projectlocatie elders in de wereld is kunnen we eenvoudig de streamingservers in één van de andere datacenters uitrollen.

Overzicht van alle datacenters wereldwijd waar Wowza Transcoder
Onze Wowza Streaming Engines draaien standaard in het Microsoft Azure datacenter in Noord-Holland (West Europe) en kunnen binnen enkele ogenblikken ook in andere datacenters ingezet worden.

Transcoder huren

Wij bieden verschillende flexibele transcoders aan die op tijdelijke basis per uitzending beschikbaar zijn of per maand af te nemen zijn. Uiteraard met volledige support van een Wowza-specialist. Wij gebruiken deze setup al jaren binnen onze eigen producties en met deze ervaring ondersteunen we ook graag anderen.

Neem nu contact op

Gebruikers van GEOCAST.live Streaming Platform maken standaard gebruik van adaptive bitrate streaming met Wowza Transcoder.

Scroll naar boven