Webinar Studio Rotterdam Botlek: professioneel en veelzijdig

Ben je op zoek naar een professionele en veelzijdige locatie voor je webinar, livestream of hybride event? Dan is de Webinar Studio Rotterdam Botlek de ideale plek voor jou. Deze studio ligt in het hart van het industriële gebied van Rotterdam, vlakbij de havens, de Maasvlakte, Europoort en Pernis. Hier kun je je doelgroep bereiken met een hoogwaardige uitzending die aansluit bij je wensen en doelstellingen.

Webinar Studio Rotterdam Botlek talkshowopstelling

Wat kun je doen in de Webinar Studio Rotterdam Botlek?

De Webinar Studio Rotterdam Botlek biedt je verschillende mogelijkheden om je online of hybride event vorm te geven. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Webinar: Een webinar is een online presentatie of workshop waarbij je live communiceert met je kijkers. Je kunt gebruik maken van interactieve elementen zoals polls, chats, Q&A’s en enquêtes om de betrokkenheid te vergroten. Een webinar is geschikt voor het delen van kennis, het genereren van leads, het trainen van medewerkers of het informeren van klanten.
 • Livestream: Een livestream is een live uitzending van een event, zoals een congres, een productlancering, een persconferentie of een awardshow. Je kunt je event live streamen naar verschillende platforms, zoals YouTube, Facebook, LinkedIn of je eigen website. Een livestream is geschikt voor het vergroten van je bereik, het versterken van je merk, het creëren van buzz of het vieren van een mijlpaal.
 • Hybride event: Een hybride event is een combinatie van een fysiek en een online event. Je kunt een deel van je publiek uitnodigen om aanwezig te zijn in de studio, terwijl de rest online mee kan kijken. Een hybride event is geschikt voor het creëren van een persoonlijke beleving, het stimuleren van netwerken, het bieden van flexibiliteit, het verhogen van de impact en het vergroten van de doelgroep van een event.

Hoe ziet de Webinar Studio Rotterdam Botlek eruit?

Webinar Studio Rotterdam Botlek met talkshow opstelling
Webinar Studio Rotterdam Botlek met talkshow opstelling

De Webinar Studio Rotterdam Botlek is een moderne en sfeervolle studio die van alle gemakken is voorzien. De studio heeft de volgende kenmerken:

 • Talkshowtafel: De studio heeft een talkshowtafel met plaats voor een presentator en 2 of 4 gasten aan tafel. Je kunt hier een boeiend gesprek of een levendig debat voeren over je onderwerp.
 • Debat: Het is mogelijk met zuilen een debatopstelling te maken met publiek waardoor 4 personen met elkaar in debat kunnen gaan.
 • Videowall: De studio heeft een grote videowall aan de achterwand waarop je beelden en foto’s kunt tonen die je verhaal ondersteunen. De videowall is ook geschikt voor het inbellen van externe sprekers of het tonen van reacties van kijkers.
 • Verlichting: De studio heeft gekleurde verlichting die de achtergrond een sfeervolle uitstraling geeft. Je kunt de kleuren aanpassen aan de stijl van je uitzending of de huisstijl van je organisatie. De verlichting is ook geschikt voor het creëren van verschillende stemmingen of effecten.
 • Haardvuursetting: De studio heeft een ‘haardvuursetting’ met banken en fauteuils waar je een ontspannen gesprek kunt voeren met je gasten. Je kunt hier een informele sfeer creëren die uitnodigt tot een open dialoog. De haardvuursetting is ook geschikt voor het geven van een interview of een testimonial.
 • Overheaddeur: De studio heeft een overheaddeur waarmee je grote objecten kunt binnenbrengen, zoals een auto, een machine of een kunstwerk. Je kunt hier een spectaculaire presentatie geven van je product of dienst. De overheaddeur is ook geschikt voor het maken van een verrassende entree of een spannende onthulling.
Webinar Studio Rotterdam Botlek greenscreen studio
 • Greenscreen: De studio heeft een aparte ruimte met een greenscreen waar je opnamen kunt maken voor een virtuele achtergrond. Je kunt hier een presentatie geven met een autocue waarbij je de achtergrond naar wens kunt aanpassen. Het greenscreen is ook geschikt voor het maken van een animatie of een video. Ook is het mogelijk in deze ruimte een podcast op te nemen.

Wat zijn de extra faciliteiten van de Webinar Studio Rotterdam Botlek?

De Webinar Studio Rotterdam Botlek beschikt over diverse extra faciliteiten die je event compleet maken. Je kunt gebruik maken van de volgende faciliteiten:

 • Visagie: De studio heeft een ruimte voor visagie waar je je kunt laten opmaken door een professionele visagist. Je kunt hier je haar en make-up laten verzorgen zodat je er op je best uitziet voor de camera. De visagieruimte is ook geschikt voor het aanbrengen van een microfoon of een oortje.
 • Kleedruimte: De studio heeft een kleedruimte waar je je kunt omkleden of je spullen kunt opbergen. Je kunt hier je kleding en accessoires uitkiezen die passen bij je uitzending. De kleedruimte is ook geschikt voor het opfrissen of het ontspannen voor of na je event.
 • Foyer: De studio heeft een entree met een foyer met bar waar je je gasten kunt ontvangen of na afloop kunt napraten. Je kunt hier een drankje of een hapje nuttigen in een gezellige ambiance. De foyer is ook geschikt voor het gebruiken als een VIP-ruimte of een persruimte.
Webinar Studio Rotterdam Botlek Foyer met bar, statafels en zitjes.
Webinar Studio Rotterdam Botlek
 • Catering: De studio kan voorzien in alle denkbare wensen voor catering, zoals lunch, diner, koffie/thee en drankjes. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en dranken die bereid worden door een professionele cateraar. De catering is ook geschikt voor het voldoen aan speciale dieetwensen of allergieën.

Meer informatie opvragen?
Neem contact op met het team van GEOCAST media voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Wat voor apparatuur is er in de Webinar Studio Rotterdam Botlek?

De Webinar Studio Rotterdam Botlek is uitgerust met de beste apparatuur voor je webinar, livestream of hybride event. Je kunt gebruik maken van de volgende apparatuur:

 • Camera’s: De studio heeft zowel kleine camera’s voor een eenvoudige opname als grote televisiecamera’s voor een professionele opname. Je kunt kiezen uit verschillende soorten camera’s, zoals vaste en bediende camera’s. De camera’s zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een scherp en helder beeld.
Webinar Studio Rotterdam met professionele camera's van televisiekwaliteit
 • Videowall: De studio heeft een grote videowall op de achterwand waarop je allerlei beelden kunt laten zien. Je kunt de videowall gebruiken om je presentatie te ondersteunen, om externe sprekers in te bellen, om reacties van kijkers te tonen of om sfeerbeelden te laten zien. De videowall wordt aangestuurd vanuit de regieruimte.
 • Scherm: De studio heeft een scherm in de talkshowtafel waarop je ook beelden kunt laten zien. Je kunt het scherm gebruiken om beelden te laten zien die passen bij het onderwerp. Vanuit de regie is het ook mogelijk digitaal presentaties, video’s en illustraties te laten zien.
 • Verlichting: De studio heeft een achtergrond sfeerverlichting die de studio een mooie uitstraling geeft. Je kunt de verlichting aanpassen aan de stijl van je uitzending of de huisstijl van je organisatie. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, patronen en effecten.
Webinar Studio Rotterdam Botlek met Talkshowtafel
Webinar Studio Rotterdam Botlek regie en crew

De apparatuur in de Webinar Studio Rotterdam Botlek wordt bediend door een ervaren crew met een achtergrond in het maken van televisieprogramma’s. De crew zorgt ervoor dat alles goed werkt, dat de beelden en het geluid goed overkomen en dat de uitzending soepel verloopt.

Hoe wordt de techniek geregeld in de Webinar Studio Rotterdam Botlek?

De Webinar Studio Rotterdam Botlek wordt bediend door een ervaren crew die zorgt voor een professionele en hoogstaande uitzending. De crew bestaat – afhankelijk van de gekozen opzet- uit de volgende personen:

 • Regisseur: De regisseur is verantwoordelijk voor de inhoud en de vormgeving van de uitzending. De regisseur bepaalt de volgorde, de timing, de camerastandpunten en de grafische elementen van de uitzending. De regisseur geeft instructies aan de presentator en de crew via een headset.
 • Cameraoperator: De cameraoperator is verantwoordelijk voor het bedienen van de camera’s in de studio. De cameraoperator zorgt voor de juiste beeldcompositie, de scherpte en de beweging van de camera’s. De cameraoperator volgt de aanwijzingen van de regisseur via een headset.
 • Beeldtechnicus: De beeldtechnicus bepaald de juiste afstemming tussen licht en beeld en regelt op afstand de kleuren van de camera’s. De beeldtechnicus ondersteund de regisseur bij de technische aspecten van een uitzending.
 • Geluidsman: De geluidsman is verantwoordelijk voor het bedienen van de microfoons en de geluidsapparatuur in de studio. De geluidsman zorgt voor de juiste geluidskwaliteit, de balans het juiste volume voor opname en livestream. De geluidsman volgt de aanwijzingen van de regisseur.
 • Studiotechnicus: De studiotechnicus is verantwoordelijk voor het bedienen van de videowall, de achtergrondverlichting, de greenscreen en de overige technische apparatuur in de studio. De studiotechnicus zorgt voor de juiste werking, de instellingen, de aansluitingen en de bediening van de apparatuur.
Webinar Studio Rotterdam Botlek beschikt over kleine en grote camera's die bediend worden door een ervaren crew.
De kleine en grote camera’s worden bediend door een ervaren crew.

De Webinar Studio Rotterdam Botlek is voorzien van de meest moderne en geavanceerde camera’s, microfoons en apparatuur van televisiekwaliteit. De studio is aangesloten op een glasvezelverbinding die zorgt voor een snelle en stabiele internetverbinding.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe kun je contact opnemen met GEOCAST media?

Heb je interesse in het huren van de Webinar Studio Rotterdam Botlek voor je online of hybride event? Neem dan contact op met GEOCAST media, de specialist in webinar studio’s en livestreams. GEOCAST media kan je adviseren over de beste opties voor je event, een offerte op maat maken en je begeleiden bij de voorbereiding en de uitvoering van je uitzending.

Scroll naar boven