Videoproducties

GEOCAST media denkt mee in uw online communicatiestrategie. Een bedrijfsfilm op uw website is niet voldoende.

Welke toepassingen zijn er voor online (video) communicatie? Tips voor een goede videocommunicatiestrategie.

 • Zet een bedrijfsfilm op YouTube. Zorg voor een pakkende titel waarbij meteen een aantal steekwoorden die belangrijk zijn voor uw klanten genoemd worden. In de velden voor omschrijving en steekwoorden (tags) kunnen de overige steekwoorden gezet worden. Al deze steekwoorden zorgen er voor dat uw video bij relevante zoekopdrachten in zoekmachines zoals Google naar voren komt.
 • Zet een bedrijfsfilm op Facebook. Indien uw organisatie geen Facebookpagina heeft, maak hem dan aan. Upload de video rechtstreeks op Facebook, niet door de YouTubelink te delen, dan gaat de video niet automatisch afspelen. Zorg dat al uw medewerkers de video individueel delen door het bericht van de bedrijfspagina te delen. Hierdoor is gaat men sneller de pagina liken.
 • Organiseer een webinar. Met een webinar kunt u een bepaald onderwerp wat voor uw klanten belangrijk is extra onder de aandacht brengen. Hier helpt u uw klant mee, zowel bestaande als nieuwe klanten krijgen een positieve kennismaking met uw bedrijf.
  Tijdens het webinar kunnen (delen) van de bedrijfsvideo gebruikt worden om afwisseling in het programma te brengen. Denk aan een uitlegvideo van een bepaald proces of een interview met een toelichting.
  Vooraf aan het webinar vraagt u mensen zich in te schrijven, na afloop heeft u een mailing lijst met geïnteresseerden voor een bepaald onderwerp. Zorg voor een goede titel en zet dit webinar na afloop op YouTube met goede beschrijvingen om weer in de zoekresultaten te komen. Fragmenten van het webinar zijn weer goed bruikbaar op Facebook, Instagram en Twitter. Verwijs naar de volledige versie van het web nar met het inschrijfformulier om ook na afloop geïnteresseerden te binden.
  Vraag deelnemers aan het webinar wat het onderwerp van het volgende webinar zou moeten zijn.
 • Maak een reeks zeer korte video’s met onderwerpen die voor uw doelgroep interessant zijn. Verspreid deze video’s via Facebook, Instagram en Twitter.
 • Zend belangrijke mijlpalen voor uw bedrijf live uit op Facebook.

GEOCAST media verzorgt videoproducties, live webinars op locatie in Nederland, Duitsland en België en vanuit de eigen webinarstudio in Leeuwarden.

Scroll naar boven