NewsSpotter KA-SAT

Met Eutelsat’s NewsSpotter service is het mogelijk overal in Europa een betrouwbare internetverbinding op te bouwen van 10 Mbps Up/Down. De compacte, lichte apparatuur is gemakkelijk op te bouwen en zorgt er voor dat verzenden en ontvangen in real-time van HD video of data snel is te realiseren.

Via de KA-SAT levert men onder de naam Tooway internet via de satelliet (Best Effort) aan miljoenen huishoudens en bedrijven, onder de naam NewsSpotter kunnen bedrijven gegarandeerde bandbreedte reserveren. NewsSpotter levert een naadloze integratie met IP netwerken door gebruik te maken van de nieuwste satelliet technologie, hierdoor is vaste infrastructuur in tijdelijke en permanente situaties niet nodig.
Hiermee is NewsSpotter uitermate geschikt voor tijdelijke internetverbindingen bij events.
Bandbreedte kan online in tijdsvakken van 15 minuten gereserveerd worden om gegarandeerde snelheden beschikbaar te houden, in tegenstelling tot de 4G netwerken waarbij alle gebruikers de beschikbare bandbreedte delen.

Drive away set NewsSpotter KA-SAT

Newsspotter-set-10-Mbps-KA-SAT

Onze NewsSpotter Drive Away set kan gemakkelijk vervoert worden in een stationwagen of een kleine bestelauto en bestaat uit een statief, schotel en apparatuur. De set is snel op te zetten en uit te richten, alle benodigdheden zitten in een kist.
Met de laptop is het mogelijk de pointing procedure te starten, een boeking te maken en alle diagnostische gegevens uit te lezen.

Apparatuur bij de set

  • Surfbeam 2 Pro modem
  • KA-SAT Surfbeam TRIA
  • Router
  • Steek/Dop sleutels en kompas voor gebruik tijdens setup
  • Micro laptop voor setup en diagnose
  • Voorzien van koeling en UPS
  • Optioneel kan het statief ook gebruikt worden om een 4G+ antenne hoog op te hangen
  • Optioneel kan een 4G+ modem in de kist aangesloten worden

Combinatie met 4G Bonding backpacks

De NewsSpotter dienst is ideaal om een bonding rugzak te voorzien van een stabiele verbinding in omgevingen waar 4G netwerken te onzeker zijn. De rugzak kan dan ingeprikt worden via een UTP aansluiting en zal daarna als extra verbinding gebruikt worden binnen de bonding mix. De bonding zorgt ervoor dat dit proces vloeiend verloopt.
Het is ook mogelijk om de receiver van bonding oplossingen op een mobiele locatie aan te sluiten op het internet.

Dekking overal in Europa

Vrijwel overal in Europa  is het mogelijk verbinding te maken met één van de 82 spotbeams die onderdeel maken van de KA-SAT op 9 graden Oost.

Dekkingskaart KA-SAT Newsspotter service Europa
Bron: WikiMedia, licentie:CC-BY-SA

Meer technische informatie over KA-SAT bij Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/KA-SAT

Neem nu contact op

Scroll naar boven