Camera’s, microfoons en videoapparatuur huren voor het opnemen van hybride events

Hybride events zijn evenementen die zowel een fysieke als een online component hebben. Ze bieden een unieke kans om een groter en diverser publiek te bereiken, interactie te stimuleren en de impact van je boodschap te vergroten. Maar hoe zorg je ervoor dat je hybride event een succes wordt? Hoe zorg je voor een professionele uitstraling, een goede geluidskwaliteit en een vlotte verbinding? En hoe kun je je hybride event op een efficiënte en betaalbare manier opnemen en uitzenden? Bij GEOCAST media kun je de meest moderne videoapparatuur huren om je event te laten schitteren in de zaal en op het scherm online.

videoapparatuur huren voor een hybride event

Bij GEOCAST media hebben we de oplossing voor al deze vragen. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van livestreams en webinars, en we verhuren de apparatuur die je daarvoor nodig hebt. Of je nu een congres, een theatervoorstelling, een sportevenement of een bijeenkomst wilt organiseren, wij kunnen je helpen om je hybride event naar een hoger niveau te tillen. In deze webpagina vertellen we je meer over de voordelen van het opnemen van een hybride event en videoapparatuur huren.

De voordelen van het opnemen van een hybride event

Het opnemen van een hybride event heeft verschillende voordelen, zowel voor jou als voor je publiek. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Je vergroot je doelgroep Door je hybride event online beschikbaar te maken, kun je mensen bereiken die anders niet in staat zouden zijn om fysiek aanwezig te zijn, bijvoorbeeld vanwege afstand, tijd, kosten of andere beperkingen. Zo kun je je boodschap verspreiden onder een breder en gevarieerder publiek en je naamsbekendheid en reputatie vergroten.
 • Je verhoogt de betrokkenheid Door je hybride event interactief te maken, kun je je publiek meer betrekken bij je onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld live vragen stellen, polls houden, chats openen, feedback verzamelen of quizzen organiseren. Zo kun je de aandacht van je publiek vasthouden, de dialoog stimuleren en de leerervaring verbeteren. De interactie kan gelijktijdig plaatsen vinden tussen fysiek aanwezige deelnemers en online.
 • Je verlengt de levensduur Door je hybride event op te nemen, kun je het achteraf nog beschikbaar stellen voor je publiek. Zo kunnen mensen die het event gemist hebben of die het nog eens willen bekijken, het op hun eigen tempo en gemak terugkijken. Je kunt ook de belangrijkste punten, presentaties of discussies samenvatten en delen via je website, sociale media of nieuwsbrief. Zo kun je de impact van je event verlengen en verdiepen, en je publiek blijven informeren en inspireren.
 • Je kan extra inkomsten genereren Door een bijeenkomst zoals een congres op te nemen of live te streams is het mogelijk tijdens het event, maar ook na afloop nog inkomsten te genereren met de waardevolle presentaties. Voor een livestream kunnen tegen betaling tickets aangeboden worden, de kosten lager omdat er geen catering en andere voorzieningen nodig zijn. Achteraf is het mogelijk tegen betaling een videobibliotheek beschikbaar te stellen met alle presentaties.
videoapparatuur huren voor een hybride event

Audio en videoapparatuur huren bij GEOCAST media

Om je hybride event op een professionele manier op te nemen en uit te zenden heb je de juiste apparatuur nodig. Bij GEOCAST media kun je een breed assortiment aan camera’s, microfoons en videoapparatuur huren. Hier zijn enkele van de apparaten en diensten die je bij ons kunt vinden:

 • Draadloze microfoons Met een draadloze microfoon, zoals een draadloze headset microfoon of draadloze handmicrofoon, kun je vrij rondlopen op een podium of door de zaal, zonder dat je last hebt van kabels of snoeren. Door het geluid van de microfoons via een geluidsversterker in een zaal hoorbaar te maken, kunnen grotere groepen mensen de sprekers overal in de zaal goed horen. Bovendien kun je het geluid van de microfoons ook opnemen en uitzenden via je livestream of webinar, zodat je online publiek ook kan meeluisteren.
 • Autocue Met een autocue, ook wel teleprompter genoemd, kun je bij een voordracht of presentatie vooraf geschreven teksten oplezen en gelijktijdig in de camera kijken. Zo kun je je publiek aanspreken met een natuurlijke en zelfverzekerde houding, zonder dat je je tekst hoeft te onthouden of af te lezen van een papier of scherm. Een autocue is vooral handig bij een livestreamuitzending, waar je geen ruimte hebt voor fouten of versprekingen.
videoapparatuur huren voor een hybride event

Broadcast camera’s Met broadcast camera’s, zoals de Blackmagic Design URSA Broadcast, kun je met de kwaliteit van televisiecamera’s een hybride event, theatervoorstelling, sportevenement of bijeenkomst opnemen. Deze camera’s hebben een hoge resolutie, een groot dynamisch bereik, een goede lichtgevoeligheid en een professionele kleurweergave. Met het gebruik van broadcast lenzen kun je bovendien scherpstellen, inzoomen en uitzoomen op je onderwerp, zonder dat je de kwaliteit verliest. Zo kun je je publiek een helder en levendig beeld geven van je event.

 • Flypack regie of videoregie Met een flypack regie of videoregie kun je meerdere camera’s, vooraf opgenomen video’s, grafische titels en presentaties samenvoegen en geschikt maken voor opname, online publicatie of een livestream. Je kunt ook live schakelen tussen de verschillende bronnen en zo je event dynamisch en afwisselend maken. Dankzij de werkwijze die gelijk is aan het opnemen van live televisieprogramma’s is het niet noodzakelijk achteraf nog tijd te besteden aan een bewerkelijke montage voordat de opname beschikbaar is.
 • Encoder Met een encoder kun je een live videoregistratie uitzenden op IPTV televisiekanalen of via een livestream op internet. Een encoder zet het videosignaal om in een digitaal formaat dat geschikt is voor verzending over een netwerk. Je kunt ook de kwaliteit, de resolutie, de bitrate en het protocol van je uitzending aanpassen, afhankelijk van je doelgroep en je bandbreedte. Zo kun je je publiek een soepele en stabiele kijkervaring bieden.
 • Draadloze videozender Met een draadloze videozender kun je een camera mobiel gebruiken om rond te lopen en live het signaal door te geven. Zo kun je je event vanuit verschillende hoeken en perspectieven laten zien, en je publiek een gevoel van nabijheid en betrokkenheid geven. Een draadloze videozender is vooral handig bij een event waar veel beweging of actie is, zoals een sportevenement, een concert of een productdemonstratie.
 • Sprekers via een videoverbinding op afstand laten spreken Met programma’s zoals SkypeTX, Teams met NDI ondersteuning of vMix call kun je sprekers op afstand laten spreken tijdens een congres, bijeenkomst of webinar. Je kunt de sprekers via een videoverbinding in je event integreren en zo je event verrijken met hun kennis, ervaring of mening. Je kunt ook de interactie tussen de sprekers en het publiek mogelijk maken, bijvoorbeeld door vragen te stellen, reacties te geven of discussies te voeren. Zo kun je je event diverser en inclusiever maken en je publiek meer waarde bieden.
 • Newsspotter KA sat, Starlink en 4G LTE of 5G verbindingen in combinatie met een netwerkbondingrouter Met deze diensten en apparaten kun je je event op locatie voorzien van een extra betrouwbare internetverbinding, die je nodig hebt voor het opnemen en uitzenden van je event. Je kunt gebruik maken van verschillende soorten verbindingen, zoals satelliet, kabel of mobiel, en deze combineren met een netwerkbondingrouter, die de KA sat, Starlink en 4G LTE of 5G verbindingen bundelt en optimaliseert. Zo kun je je event overal en altijd online brengen, zonder dat je afhankelijk bent van de lokale infrastructuur of de weersomstandigheden.
videoapparatuur huren voor een hybride event

Contact opnemen met GEOCAST media

Ben je geïnteresseerd in camera’s, microfoons en videoapparatuur huren voor het opnemen van je hybride event? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier, of bel ons op 08787-14460. Wij staan je graag te woord en adviseren je over de beste opties voor jouw event. Je kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak maken om onze apparatuur te bekijken en te testen.

Bij GEOCAST media zijn we gepassioneerd over livestreams en webinars, en we hebben meer dan 15 jaar ervaring in het verzorgen van hybride events voor diverse klanten en sectoren. We werken met de nieuwste en beste apparatuur en we zorgen voor een professionele en betrouwbare service en bediening. Of je nu een klein of een groot event wilt organiseren, wij kunnen je helpen om je hybride event tot een succes te maken.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Scroll naar boven