GEOCAST media is sinds 2009 actief met het verzorgen van livestreams, webinars en videoproducties. Elke week kijken duizenden mensen naar livestreams van sportevenementen, zakelijke bijeenkomsten en speciale gelegenheden via onze dienstverlening.


In de eerste jaren waren er veel livestreams van sportevenementen in Friesland en Zeeland, vanaf 2011 volgden al webcasts voor grote organisaties zoals ESOMAR en in 2011 de overname van SBS door Sanoma Media. In 2012 hebben we onze dienstverlening uitgebreid om ook andere organisaties te ondersteunen als ze specialisten zoeken voor een webcast of livestream.

Vanuit Amsterdam verzorgden we sinds 2012 de livestream/webinarproductie van een jaarlijks debat over aandelen. In 2013 verzorgden we vanuit Den Haag de eerste webinars, toen over een energieneutrale woning. In datzelfde jaar en het jaar daarop werden onze opdrachtgevers ondersteund met het verzorgen van analistwebcasts voor beursgenoteerde organisaties tijdens het presenteren van de kwartaal- of (half)jaarcijfers. Er waren ook livestreams zoals een toespraak voor ondernemers door minister-president Mark Rutte live op nu.nl.

Vanaf 2015 is GEOCAST media in Leeuwarden begonnen met de exploitatie van een webinar studio om daarmee ook in Noord-Nederland de mogelijkheid te bieden om uit te zenden vanuit een professionele studio. Tevens waren er dat jaar uitzendingen van Moltalk en het Songfestival-Café, waar GEOCAST media een speciale titel- en instartmachine leverde voor de AVROTROS. Voor het onderwijs in Leeuwarden verzorgden we hybride evenementen van gast-colleges.

In 2016 en 2017 volgenden extra uitzendlocaties in de randstad in Amsterdam en Leiden. In leiden hielpen we het LUMC met een uitzending van een vak webinar waar één van hun specialisten kennis kon delen met vakgenoten elders wereldweid. In Amsterdam zetten we een verbinding op met Moskou zodat de spreker live zijn verhaal kon doen tijdens een congres, maar dezelfde ochtend ook nog in Eindhoven op het podium kon staan.

In 2018 was in Leeuwarden en Fryslân in het teken van Culturele Hoofdstad, waarbij we vanuit Leeuwarden en in Berltsum vele videoproducties en livestreams verzorgd hebben ten behoeve van de culturele projecten. In 2019 hebben we een systeem ontwikkeld waarmee gelijktijdig meerdere congreszalen opgenomen konden worden en (met of zonder vertraging) de presentaties in een 24-uursprogrammering van een livestream opgenomen konden worden. Ook verzorgden we de eerste livestream op Instagram met professionele apparatuur.

2020 begon zoals elk jaar met diverse webinars en livestreams en vanaf maart kwamen er telkens meer aanvragen bij. Zowel in Leeuwarden als Leiden hebben we de mogelijkheden verder uit kunnen breiden. Sinds het najaar verzorgen we weer regelmatig hybride evenementen op locatie, waarbij zowel op locatie als op afstand mensen deelnemen aan een bijeenkomst.


In 2021 is het aantal uitzendingen verder toegenomen en hebben we nieuwe en bestaande opdrachtgevers weer kunnen helpen bij hun uitzendingsbehoeften in Leiden, Leeuwarden en op andere locaties.