Historie van GEOCAST media: 15 jaar livestreams en webinars

Sinds 2009 heeft GEOCAST media een vooraanstaande rol gespeeld in de wereld van livestreams, webinars en videoproducties. Met 15 jaar ervaring hebben we een indrukwekkende reis afgelegd, waarbij we duizenden mensen wekelijks hebben bereikt met onze hoogwaardige diensten.

Het Begin – Livestreams van sportevenementen en webcasts voor grote organisaties

In de vroege jaren van onze geschiedenis lag de nadruk voornamelijk op het livestreamen van sportevenementen in de prachtige regio’s van Friesland en Zeeland. Maar al snel breidden we onze horizon uit, en vanaf 2011 begonnen we met webcasts voor grote organisaties zoals ESOMAR. Een keerpunt in onze geschiedenis was de overname van SBS door Sanoma Media in datzelfde jaar, we verzorgen toen een Town Hall Meeting webcast waarbij de directie de overname bekend kon maken aan alle medewerkers binnen de organisatie.

Uitbreiding van dienstverlening en geografische dekking

In 2012 besloten we onze dienstverlening verder uit te breiden en werden we dé go-to partner voor organisaties die specialisten zochten voor webcasts en livestreams. Vanuit Amsterdam verzorgden we sinds 2012 de livestream- en webinarproducties voor een jaarlijks debat over aandelen.

In 2013 verzorgen we vanuit Den Haag de eerste webinars, met als onderwerp een energieneutrale woning. Gedurende dat jaar en het jaar daarop ondersteunden we opdrachtgevers bij het verzorgen van analistwebcasts voor beursgenoteerde organisaties tijdens de presentatie van kwartaal- en (half)jaarcijfers. We waren ook betrokken bij livestreams zoals de toespraak van minister-president Mark Rutte voor ondernemers, die live werd uitgezonden op nu.nl.

Innovatie en Regionale Uitbreiding

Vanaf 2015 begonnen we onze aanwezigheid in Noord-Nederland te versterken door de exploitatie van een webinarstudio in Leeuwarden. Deze studio stelde ons in staat om professionele uitzendingen te verzorgen voor een breed scala aan klanten in de regio. Tijdens datzelfde jaar waren er uitzendingen van programma’s zoals Moltalk en het Songfestival-Café, waar GEOCAST media een speciale titel- en instartmachine leverde voor de AVROTROS.

Voor het onderwijs in Leeuwarden verzorgden we hybride evenementen met gastcolleges. In 2016 en 2017 breidden we onze uitzendlocaties uit naar de Randstad, met studio’s in Amsterdam en Leiden. In Leiden ondersteunden we het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bij de uitzending van een vakwebinar, waarbij een van hun specialisten kennis deelde met vakgenoten over de hele wereld. In de Webinar Studio Amsterdam Oost legden we zelfs een liveverbinding met Moskou, zodat een spreker ’s ochtends live kon spreken tijdens een congres in Moskou en dezelfde middag nog op een podium in Eindhoven kon staan.

Cultuur en onderwijs – Een toewijding aan diverse doelen

In 2018 stond Leeuwarden en Fryslân in het teken van Culturele Hoofdstad van Europa, waarbij GEOCAST media betrokken was bij tal van videoproducties en livestreams ter ondersteuning van culturele projecten.

In 2019 introduceerden we een innovatief systeem waarmee we gelijktijdig meerdere congreszalen opnemen. Voor een livestream kunnen vervolgens deze opnamen live of met vertraging uitgezonden worden in een 24-uursprogrammering. We verzorgden ook de eerste livestream op Instagram met professionele apparatuur.

2020 en daarna – Uitzendingen in tijden van veranderde tijden

2020 begon zoals elk jaar met diverse webinars en livestreams, maar vanaf maart nam het aantal aanvragen flink toe. Zowel in Leeuwarden als Leiden konden we onze mogelijkheden verder uitbreiden. Sinds het najaar zijn we weer begonnen met het verzorgen van hybride evenementen op locatie, waarbij zowel op locatie als op afstand mensen deelnemen aan bijeenkomsten.

Vanaf 2021 hebben we onze uitzendingsactiviteiten verder uitgebreid en nieuwe en bestaande opdrachtgevers geholpen bij hun uitzendingsbehoeften in steden zoals Amsterdam, Leiden, Leeuwarden, Utrecht en andere locaties. Onze toewijding aan hoogwaardige dienstverlening en innovatie blijft onverminderd doorgaan.


Met 15 jaar ervaring op zak kijken we met trots terug op onze geschiedenis en kijken we uit naar de vele toekomstige mogelijkheden om uw evenementen en uitzendingen naar nieuwe hoogten te tillen. GEOCAST media blijft uw partner voor alles wat te maken heeft met livestreams, webinars en videoproducties.

Scroll naar boven