Netwerkbonding router

Bij livestreams, webinars of evenementen op locatie is niet altijd een snelle glasvezelverbinding beschikbaar. Soms moet de verbinding gedeeld worden met WiFi voor bezoekers, is er niet voldoende snelheid of is er helemaal geen verbinding beschikbaar.

GEOCAST media heeft een oplossing ontwikkeld waarmee meerdere verbindingen gecombineerd kunnen worden. Dit kunnen internetverbindingen van de locatie, xDSL, glasvezel, coax, 4G, 5G of een mix hiervan zijn.
Per verbinding is in te stelling welke prioriteit de voorkeur heeft. Een typische oplossing kan bijvoorbeeld zijn om standaard de vaste verbinding van de locatie te gebruiken, maar als de snelheid niet toereikend is 4G verbindingen van bijvoorbeeld KPN en T-Mobile bij te laten springen.
Het algoritme past razendsnel de routes aan. Dit gaat zo snel dat alle toepassingen blijven werken, ook als een verbinding compleet weg valt.

Netwerkbonding router

Alle verbindingen worden versleuteld (256-bit) verstuurd naar het Azure datacenter van Microsoft in Nederland, waar de verbindingen weer samen komen en vanaf daar kan de data verder het internet over reizen. Een livestream kan direct in het datacenter verwerkt worden en doorgestuurd worden naar het Content Delivery Network (CDN), maar het is ook mogelijk andere toepassingen gebruik te laten maken van de verbinding. Hiermee is deze oplossing uitgebreider dan de video bonding toepassingen die vergelijkbare technieken gebruiken.

Toepassingen

  • Combineer meerdere verbindingen tot één stabiele verbinding
  • Fallback verbinding via 4G
  • Versleutelde verbinding voor vertrouwelijke informatie
  • Interne livestreams binnen organisaties
  • Budgetvriendelijke oplossing door alleen over te schakelen indien nodig

Neem nu contact op

Scroll naar boven