BioMotion Tour door Europa

Gedurende een maand ging de BioMotion Tour als onderdeel van het ‘BioFuels in Motion’-project door Europa om aandacht te vragen voor biobrandstoffen. De olie raakt op en er zal een alternatief moeten komen, of dat nu bio-ethanol, biodiesel of groen gas gaat worden, dat maakt niet uit. Na de tour was het beeld dat Frankrijk en Hongarije inzetten op bio-ethanol, Duitsland en Polen veel biodiesel verkijgbaar hebben en Nederland en Duitsland naast biodiesel en bio-ethanol ook nog groen gas aanbieden. In Nederland zijn tevens initiatieven voor elektrisch rijden.

 

Onderweg bestonden de activiteiten van de internationale groep verbonden aan de tour uit publieksvoorlichting, bewustwording, stimulering van nieuwe activiteiten en informatieuitwisseling.

Tijdens de Tour leverde GEOCAST media videomateriaal voor YouTube en de website biomotion-tour.eu, foto-materiaal en nieuwe media. Diverse politici, ondernemers en hoogleraren uit de verschillende landen kwamen voor de camera.

Scroll naar boven